GUMIKERESŐ
GUMI MÉRETE (pl.: 195/65R15)      GYÁRTÓ
/ R

Személy
Kisteher
Terepjáró
Téli gumi
Nyári gumi
Négyévszakos
Defekttűrő
Csak akciós
MOTORGUMIKERESŐ
GUMI MÉRETE (pl.: 120/70ZR17)
/ R
GYÁRTÓ
 
 

premio abroncs- és autószerviz

GUMIS HÍREK

Környezetvédelem


A Yokohama kapta a „Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence“ díjat az "Év környezetvédelmi díja" kategóriában. Az elmúlt egy évben megnyerték a zsűri tetszését a cég által megfogalmazott iránymutatások.

Ezek az irányelvek tartalmazzák azokat a vizsgálatokat, amik megállapíthatják, hogy a gyár tevékenysége mennyire károsan befolyásolhatja a természetes környezetet. Kidolgozták a javító intézkedéseket amelyekre szükség lehet. A cég azt is elakarja érni, hogy minél nagyobb mértékben  csökkentsék a káros környezeti hatásokat főleg a kaucsuk és az ásványi erőforrások tekintetében.

Egy nagy terv keretében a Yokohama továbbra is dolgozik egy erdőtelepítésen , amelynek célja  hogy 500.000 fát telepítsen  hét hazai és tizenegy külföldi telephelyére. Összesen 183.000 fát ültettek el eddig.

További terveik közé tartozik a napenergia hasznosítás. A cég kínai leányvállalatánál eddig 729 darab 100W-os napelemet szereltek fel, ami az éves villamos energia szükségletük mintegy 0,3%-a. A létesítményben így az éves CO2-kibocsátást 94 tonna / év-re csökkentették.  A Yokohama további napelemeket telepített a Kutatási és Fejlesztési Központjára. A Hiratsuka gyár Japánban található, ahol 12087 darab napelem termel mintegy 8000 kW/h villamos energiát évente. A CO2-kibocsátása így három tonna/év.

Ezen kívül a Yokohama gumiabroncs gyártó üzemei Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken is elérték a "teljesen nulla kibocsátást", ami azt jelenti, hogy nem bocsájt ki hulladékot a gyár területéről.

Forrás: GumiPiac Magazin