GUMIKERESŐ
GUMI MÉRETE (pl.: 195/65R15)      GYÁRTÓ
/ R

Személy
Kisteher
Terepjáró
Téli gumi
Nyári gumi
Négyévszakos
Defekttűrő
Csak akciós
MOTORGUMIKERESŐ
GUMI MÉRETE (pl.: 120/70ZR17)
/ R
GYÁRTÓ
 
 

premio abroncs- és autószerviz

Mit érdemes tudni új autógumi abroncs vásárlása és gumiabroncs szerelése esetén...

Mielőtt ráharapna egy nagyon kedvező autógumi ajánlatra…

Az új abroncs beszerzése nem olcsó mulatság, ám az autó üzemeltetéséhez elengedhetetlen kiadás. Nem csoda, ha egy-egy csábító ajánlat hallatán az autós elgondolkodik, és arra hajlik, hogy inkább a legolcsóbb ajánlatot válassza. A vásárlóknak azonban tudniuk kell, hogy abroncs vásárlása esetén is érvényes a mondás: “az ár az, amit fizetsz, az érték az, amit kapsz”, vagyis a pillanatnyi megtakarítással hosszabb távon sokkal rosszabbul járhatunk. A megfelelő abroncs kiválasztása nem csupán biztonsági kérdés, döntésünk hatással van az üzemanyagfogyasztásra, a jármű úttartására és fékútjára, de a jövőbeni kényelmünkre, az autóban töltött idő minőségére is. Mielőtt ráharapna egy hihetetlenül kedvező abroncs ajánlatra, nézzük meg együtt, milyen szempontokat kell figyelme venni, ha el szeretnénk kerülni a kellemetlen meglepetéseket (és későbbi kiadásokat). Szakértőink természetesen az abroncsválasztás, és a gumiszerelés kérdésében is készséggel állnak az Ön rendelkezésére.
A gumiabroncs felszereléséhez szükséges tudnivalók

A kereskedelmi forgalomban kapható sokféle gumiabroncs között nehezen igazodik el az egyszerű autós - hacsak nem gumis szakember. Ha a gumiabrocs kiválasztása és felszereltetése a feladatunk, több szempontot is mérlegelnünk kell - olyan dolgokra kell figyelnünk, mint például az abroncsméret, vagy a terhelési és sebességindex. Ha megtaláltuk a számunkra megfelelő abroncsot, talán felmerülhet bennünk, hogy magunk is megpróbálkozhatunk-e a felszerelésével, vagy érdemes-e inkább szakemberhez fordulnunk. Ebben a rövid útmutatóban elmondjuk, autósként mit kell tudnunk feltétlenül az abroncs felszereléséről.

Téli gumiabroncs: vásárlás előtti tudnivalók

Hó, jég, szakadó eső: a leggyakorlottabb autóvezetők is joggal tartanak tőle, mikor kedvezőtlen, veszélyes időjárásban kell vezetniük. A téli abroncs használata ilyenkor nagyobb biztonságot ad, megfelelő megoldás lehet ebben a helyzetben. A költséges beszerzés előtt azonban érdemes minél több információt összegyűjteni a megvásárolni kívánt termékről, milyen érvek szólnak a téli abroncs használata mellett, esetleg ellene. Közérthető útmutatónkban minden olyan tudnivalót megtalál, amire a téli abroncs vásárlása előtt, a megfelelő termék kiválasztásához szüksége van.


Előre vagy hátra tegyem a kopott gumit?

JE, JH, BE, BH

A téli szezon érkezésével mindenki előszedi a téligumi-szettet és felszereli a nyáriak helyére. Hová tegyük a kevésbé használtat ?

Tippek a gumiabroncsok hosszabb élettartamáért!

Hogyan hosszabbíthatja meg gumiabroncsai élettartamát? Mindenki csak akkor szeretne új gumit vásárolni, amikor már feltétlenül szükséges. Milyen jó lenne, ha meg tudnánk hosszabbítani gumiabroncsaink élettartamát! Alábbi cikkünkből megismerheti a hosszabb élettartam 8 titkát.

Készítse fel autóját a télre

A nyári gumiabroncsok tapadási tulajdonságai hideg időjárási viszonyok között jelentős mértékben csökkennek, cserélje le téli gumikra! Már +7° C külső környezeti hőmérséklet alatt a téli gumiabroncsok előnyösebb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a nyáriak.

Ne használjon 4 mm-nél kisebb mintázat mélységű téli gumiabroncsot! Fordítson különös figyelmet a gumiabroncsok levegőnyomására. A már futott téli abroncsainak pozícióját cserélje meg, így viszonylag egyenletes lesz az abroncsok természetes elhasználódása.

Egy kis segítség az új gumiabroncs kiválasztáshoz.

Manapság az abroncsok és a gépkocsik nagyon kifinomultak, de nem szabad elfelejteni, hogy az abroncsok jelentik az egyetlen érintkezési felületet a talajjal. Ezért fontos a megfelelő gumibroncs kiválasztása. Ha teheti válasszon mindig prémium kategóriás abroncsokat.

Kratec dal

GUMIKERESŐ
GUMI MÉRETE (pl.: 195/65R15)      GYÁRTÓ
/ R

Személy
Kisteher
Terepjáró
Téli gumi
Nyári gumi
Négyévszakos
Defekttűrő
Csak akciós
MOTORGUMIKERESŐ
GUMI MÉRETE (pl.: 120/70ZR17)
/ R
GYÁRTÓ